Da grillsesongen har truffet oss for fullt, er ting som det her absolutt noe å få med seg.
Nå skal jo det å grille kjøttet være den sunneste måten å tilberede kjøtt på, da alt fettet renner ned og vekk fra maten, i stedet for at den ligger å bader i det i steikepanna.
Her er en oppskrift på en kyllingburger jeg fant i Dagbladet i dag:
KYLLINGBURGER MED PAPRIKASALSA:
400 g kyllingkjøttdeig
2 stk løk, hakket
2 ss tacosaus
1 ts chilisaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts paprikapulver
1 stk egg
1 ts salt
nykvernet pepper
smør eller olje til steking
Paprikasalsa:
3 stk tomat
0,5 stk slangeagurk
1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
1 stk rødløk
2 ss limesaft
0,75 dl søt chilisaus
2 ss hakket frisk koriander
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen alle ingrediensene i en hurtigmikser. Form til fire store burgere. Stek dem i smør eller olje noen minutter på hver side. Server i burgerbrød med salat og salsa.
Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder. Ha dem over i iskaldt vann. Ta av skinnet og skrap ut frøene. Del tomatkjøttet i små terninger. Skrell agurken og del den i to på langs, skrap ut frøene. Skjær agurk og paprika i terninger. Bland inn hakket rødløk, limesaft og chilisaus. Dryss over hakket frisk koriander.
Her er en oppskrift på en smootie, som jeg tenkte å prøve meg på senere i dag :)
tirsdag 1. juni 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar