Teller

tirsdag 1. juni 2010

Denne burgeren kan du spise hver dag :D

Da grillsesongen har truffet oss for fullt, er ting som det her absolutt noe å få med seg.

Nå skal jo det å grille kjøttet være den sunneste måten å tilberede kjøtt på, da alt fettet renner ned og vekk fra maten, i stedet for at den ligger å bader i det i steikepanna.

Her er en oppskrift på en kyllingburger jeg fant i Dagbladet i dag:


KYLLINGBURGER MED PAPRIKASALSA:

400 g kyllingkjøttdeig
2 stk løk, hakket
2 ss tacosaus
1 ts chilisaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts paprikapulver
1 stk egg
1 ts salt
nykvernet pepper
smør eller olje til steking

Paprikasalsa:
3 stk tomat
0,5 stk slangeagurk
1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
1 stk rødløk
2 ss limesaft
0,75 dl søt chilisaus
2 ss hakket frisk koriander

FREMGANGSMÅTE:

Bland sammen alle ingrediensene i en hurtigmikser. Form til fire store burgere. Stek dem i smør eller olje noen minutter på hver side. Server i burgerbrød med salat og salsa.

Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder. Ha dem over i iskaldt vann. Ta av skinnet og skrap ut frøene. Del tomatkjøttet i små terninger. Skrell agurken og del den i to på langs, skrap ut frøene. Skjær agurk og paprika i terninger. Bland inn hakket rødløk, limesaft og chilisaus. Dryss over hakket frisk koriander.


Her er en oppskrift på en smootie, som jeg tenkte å prøve meg på senere i dag :)


2 dl  bjørnebær
2 dl  rips
2 dl  blåbær
1/2  lime
1 ss  sukker
Framgangsmåte:
Legg de friske bærene i fryseren en time før tilberedning. Hold av noen fine bjørnebær og rips til pynt.
Kjør alle bærene i blenderen, tilsett sukkeret og presset limesaft. Tilsett halvparten av yoghurten.
Helles lagvis i glass - ren yoghurt og bærmos. Pynt med friske bær.





 


Blogglisten

Ingen kommentarer: